18. heinäkuuta 2013

Viistoraitamekko

Se on sitten ensimmäinen kokonainen mekko tehty uudella ompelukoneella! Yeah!! 
Tämmöinen punaraitainen mekko syntyi todella nopeasti.


Mekon malli käveli vastaan kadulla matkalla Eurokankaaseen. Kadulla kävelevällä naisella oli hyvännäköinen mekko punaraitaisesta kankaasta ja ne raidat oli juuri tälleen diagonaalissa kuin tässä mekossani. Eurokankaassa oli palalaarin päällimmäisenä tämä kangas:


Hyvin laskeutuvaa viskoositrikoota (olettaisin), kaava mulla oli kotona jo valmiina, tämä Onionin kaava on tilattu I k a s y r iltä. Hihoista tein lyhyemmät, muuten käytin kaavaa A tästä mallista. 


Etu - ja takakappaleet on siis leikattu vinoon. Hihoissa raidat menevät suoraan. Kaavat piirsin kokonaisiksi, ettei tartte taitteelta kikkailla että varmana raidat menee mihin suuntaan haluaa. Kangashan laskeutuu tavallista paremmin kun se on vinoon leikattu, tosin tämä kangas oli hyvin laskeutuvaa jo muutenkin. Hihansuissa ja kaula-aukossa huolitteluna joustokantti. Helmassa kahden sentin taite ommeltu kaksoisneulalla.

 Malli on todella hyvä, istuu päällä oikein mukavasti. Ei jääne tällä kaavalla viimeiseksi mekoksi :D

5 kommenttia:

 1. Ihanan pirteä mekko! Täytyy itsekin kokeilla tuota kaavaa.

  VastaaPoista
 2. Upeat kohdistukset ja miten kiva mekko muutenkin!

  Kaava on kyllä the kaava, tykkään itsekin tosi paljon.

  VastaaPoista
 3. Hienot kohdistukset ja hauska tarina mekolla!

  VastaaPoista
 4. Siis apua kuinka hienosti olet saanut raidat kohdistettua. Nostan hattua. Hauskaa, että inspiraatio kulkee kadulla vastaa, tälläistä tämä ompelu on!

  VastaaPoista
 5. Kiitti :) Joo se inspiraatio tuli juuri sopivalla hetkellä, punaista kangasta olin mielessäni aatellut jo etukäteen :D Viime kesänä tein tämmösen vähän työläämmän kokeilun: http://korennontanssi.blogspot.fi/2012/07/mekkohuumaa-ja-virkkausriippuvuutta.html, raidat siis kohtaavat pystysaumassakin. Tämä raitojen kohdistus on helppoa nuppineulojen ja kaavamerkintöjen avulla, vaikeinta on hahmottaa miten päin kaava pitäisi asettaa kankaalle että raitojen suunta olisi haluttu. Tähän mekkoon inspiraatio tuli Virpi Siiran blogista viime kesänä: http://omakoppa.blogspot.fi/2012/06/raitamekot.html

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.