6. heinäkuuta 2013

Maailma tarvitsee virkattuja laukkuja

Virkkuukoukku keulii kesän koittaessa. Bloggaajan lyhytjänteisyydestä johtuen laukkujen virkkuu onnistuu, joskus jopa tulee valmista ;D Toki useampia on aloiteltu yhtä aikaa. Kun ystävät saavat vainua asiasta, alkaa laukkutilauksia tulla....

Toivottiin oranssia ja mun korennonkuvalla. Laukussa on vetoketju.


Toinen toivoi vuoritettua laukkua leveällä hihnalla, etelän reissuun ja koolla 'vesipullo mahtuu'.


Tämä on kokeiluluontoinen itselle virkattu pikkukassi. Virkkasin malleja kasiluokan tytöille. Höynäytin heidät menestyksellä virkkauksen maailmaan. Pieniä pampulalaukkuja tuli useampi.


Hihna virkattu suoraan laukun reunaan. 


Tämän tein malliksi tytöille. Vielä hiukan kesken..... 


Tätä erittäin helppoa mallia olenkin käyttänyt useassa työssä. Aluksi virkataan  ketjusilmukoita vähän haluttua leveyttä vähemmän. Sitten kierretään sitä ketjua pylväillä tai kiinteillä silmukoilla. Parin-kolmen eka kierroksen verran lisätään päissä. Sitten vaan vedetään rinkiä ja ollaan huolellisia kerroksen sulkemisessa, ettei tule vahingossa lisättyä (olen kokeillut senkin..).


Pylväillä valmistuu nopsaan.


Tälläkertaa virkkasin hihnat poikittain, jotta kumpikaan reuna ei ole kireämpi kuin toinen ja hihnan pituus on helpompi saada kohdilleen. Teen aina 5-10 cm liian lyhyen, koska käytössä virkattu hihna venyy. Toki tätä poikittain virkattua on helpompi lyhentää vain purkamalla päästä pois.


Tähän laukkuun toivottiin leveää hihnaa.


Vetoketju ommeltu käsin vahvalla langalla. Vuorikangas trikoota.


Tässä molemmat, korentolaukusta puuttuu vielä jotain.....


Laukun saaja halusi mun 'merkin' tähän :) Tilasin näitä sata vuodenvaihteessa  ja sitten muutinkin käsityöt Korennon Tanssiin....mulle on sanottu ettei haittaa, Korennon Kuiskaus on kuitenkin se mistä kaikki alkoi. 
En osaa päättää, voisko näitä käsitöissään käyttää, tähän se sopii siksi että tuo korennon kuva on mun maalama.


Ja sillisalaatin lopuksi: meitin teini sai uuden puhelimen ja piti sitten virkata Lumia 620-pussukka. Tämäkin on virkattu pohjasta rinkiä vetäen. Läppä on isolla nepparilla kiinni. On ollut käytössä ja tykätty <3 


Langat ovat eri lankakaupoista ostettuja. Harmaa laukku on Hankoa. Valkoinen Miamia kaksinkerroin. Oranssi laukku on myös kaksinkertaisesta langasta, en muista mitä se oli....

Taululliset tavoitteet vievät virkkaajan ajasta lohkareen. Virkkaamiset ajoittuvat television ääreen ja auto- ja junamatkoille. Paikallisessa käsityöliikkeessä Kretliinissä on puuvillalangat alennuksessa ja Pinterestistä pongasin jo seuraavan työn.....apua!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.