13. maaliskuuta 2016

Pieniä laukkuja ja kukkaro

Syksyllä ompelemani keltainen pikkulaukku on ollut jatkuvasti käytössä. Ystävän pyynnöstä ompelin hänelle samanlaisen mustan ja samalla itsellenikin. Päällyskangas mustaa kanvaasia ja vuorina topakkaa mustaa softshell-kangasta. Lukkokehykset Sinellistä. Korennon tanssi-merkit omaa tuotantoa ja punaiset rillit aina vieressä tarkkuutta vaativissa kohdissa.


Päälliset ommeltu kasaan. Seuraavaksi villalangasta virkatun silmukkaketjun siksakkaaminen koneella laukun yläreunaan = paksunnos, jotta lukkokehys liimaantuu paremmin. Kontaktiliimaa levitän sekä laukkuosan yläreunaan että lukkokehyksen sisälle (levitän myös hieman esim. puutikulla sinne koloon). 10-15 min kuivahtamisajan jälkeen painelen kankaan reunan tiukasti paikoilleen, hyvänä apuna sukkapuikon pää. Kannattaa olla tarkkana että erityisesti sarananviereiset reunat pysyvät kohdallaan, ne kannattaa tarkistaa ja työnnellä moneen kertaan paikalleen. Sitten jätetään kuivumaan seuraavaan päivään. Ei tarvitse puristella pihdeillä, pysyy kyllä!Hihnat ommeltu kanvaasista, pienet papukaijalukot Sinellistä.
Hihnojen pituus kannattaa tarkistaa ennen lopullista ompelua.


Valmis laukku. 


Joululahjaksi virkkasin tämän pienen pyöreäpohjaisen kukkaron nuorelle tytölle. Sisällä softshell-kankaasta ommeltu pankkikorttikotelo.


Kaikenlaista pientä siis saa tehtyä pikkuhiljaa ja hyvä niin, sillä sohvalla istuminen ja television töllöttäminen kädet sylissä ei ole mistään kotoisin! Neulontakuntoista olkapäätä odotellen.
Hyvää kevättä kaikille :)

4 kommenttia:

 1. Tyylikäs! Musta toimii aina, tälle on varmasti käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti , tykkään itsekin ja suunnitelmissa ois tehdä vielä joku mustavalkoinen ehkä Marimekon tilkuista tai muusta kivasta kankaasta.

   Poista
 2. On kyllä hyvän näköinen. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, näitä varmaan vielä tulee erivärisinä lisää jossain vaiheessa. Kiva että tykkäät blogistani, kävin jo hätäiseen vilkaisemassa blogiasi, muttaa täytyy tutustua siihen oikein ajan kanssa :)

   Poista