28. joulukuuta 2015

Huovutetut tumput

Sain marraskuulla idean neuloa muutamat huovutetut tumput joululahjaksi. Olinhan tehnyt semmoiset onnistuneesti pari vuotta sitten (nämä siis)

Työpäivän jälkeen innoissani puolijuoksua kiirehdin paikallisen Alemakasiinin lankahyllylle saadakseni myyjältä tietää että Huopasta ei Novita enää valmistakaan! Olin niin järkyttynyt, että en edes ostanut myyjän
 neuvosta Joki-lankaa. Vielä. 
Palasin häntä koipien välissä myöhemmin sitä hakemaan. 
Taisi nämä ihan hyvin onnistua...


 Lankana Novitan Joki-lanka, puikot 8mm kanttiset Knit Pron Cubic.

Ohje löytyy täältä Novitan sivuilta. 

Tein kahdet valkoiset ja yhden parin harmaita. Lumihiutalekuviot on valkoisiin kirjottu puuvillalangalla ja harmaisiin villalangalla, koska valkoinen puuvillalanka upposi siihen liikaa eikä näin ollen näkynyt tarpeeksi hyvin. 

Tässä vielä kuva, kun valkoiset on jo pesty ja harmaat ovat vasta menossa koneeseen. Että kyllä kutistuu ihan reippaasti! Ennen pesua tumpun sisälle laitetaan pakastepussi ja erityisesti peukalot kannattaa vuorata hyvin.

 Konepesuun 40 astetta ja ihan normaalin pitkän ohjelman 
linkouksineen valitsin ja lisäksi kannattaa heittää pari samansävyistä 
pyyhettä kaveriksi, niin huopuvat paremmin.

 Pesuohjelman päätyttyä koneesta löytyy tennispallon kokoisia myttyjä, jotka täytyy todella kovasti ja huolellisesti kiskoa muotoonsa ja peukalon kohta erityisesti kannattaa venyttää niin kovaa kuin jaksaa. Sitten vaan kuivumaan. 


Aikaisempien tumppujen kanssa semmoinen huomio, että ei kannata pestä likaantuneita koneessa, huopuvat nimittäin vielä lisää eli kutistuvat. Suosittelen viileässä vedessä huljuttelua jatkossa, jos on pakko pestä. 

Tyttäreni on kehunut edellisiä lämpöisiksi, kuulemma ikinä ei sormet palele vaikka kuinka olisi pakkasta :) 

2 kommenttia:

  1. Ihanat lapaset! Näyttää niin lämpimiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Näitä on niin mukava tehdä ja helppojakin ovat!

      Poista