30. heinäkuuta 2014

Raitasohva terassille

Päätettiin ottaa terassin potentiaali kunnolla käyttöön. 
Olen haaveillut kunnollisesta tilavasta löhöilypaikasta ja katetusta ulkotilasta.


Mies rakensi rungon tulevaa lasikatetta varten. Lasit saadaan paikalleen loppukesästä. Siihen asti varjostaa vanha purje paahteista terassiamme.  Purjeesta on tarkoitus ommella sitten kaihtimet lasin alle.
Eurolavat ostettiin uutena, hioin enimmät tikut pois ja maalasin Pihla- peittävällä puunsuojalla. Pinta on ihan maalimainen, ei yhtään läpikuultava.


Etolassa leikkautettiin kolme istuintyynyä kokoa 80X80 cm. Lavojen yhteisleveys on 240 cm.
Tyynyihin kiepautin vanulevyä, paitsi reunoille ettei tyynyn leveys kasva.Etukantit nipsuttelin saksilla ensin pyöreämiksi

Vanun päälle charmeuse-neuloksesta vuori. Suojaa vanua ja varsinainen päällinen sujahtaa helpommin paikoilleen.Päälliskangas Ikeasta, paksua puuvillaa. 


Istuintyynyn levyinen + pituinen + saumavarat kangaspala, päitten väliin kaksi 40 cm:n vetoketjua vastakkain = takasaumaSimppelisti yhdestä kangaspalasta tämmöinen pussi. Sitten ommellaan joka kulmaan 'kauppakassikulmat'.


Mittasin tyynyn paksuuden ja samanmittaiset viivat piirsin kulmiin. Ompelu ja leikkaus. Myös vetoketjun päät taipuivat hyvin.Laatikkokulmat:


Värimaailma on erittäin mieluinen :) Tässä on tilaa löhöillä ja vaikka ottaa päiväunia viimeisinä lomapäivinä!


Hyttysverkko vielä lisättiin ötököitten varalta, ja on se kivan näköinenkin siinä.


Suunnittelen pöytää tähän etualalle, pitäis vaan saada jostain veden siloittamaa ajopuulautaa......

Pieni lisäys: tämmöinen raidallinen keinu vielä tähän roikkumaan :)

2 kommenttia:

  1. Voi vitsit, kun on upean ja tyylikkään näköistä, tykkään ihan hirveästi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista :) Kyllä tästä tuli omannäköinen ja innostus vain leviää, mustavalkoinen kangaskeinu vielä lisättiin, voisinkin laittaa siitä vielä kuvan postaukseen. Mustavalkoinen on simppeli, raikas väri, johon voi yhdistää mieltymystensä mukaan oman värin. Mulla se on edelleen vahvasti keltainen :)

      Poista