26. heinäkuuta 2014

IISI-mekko

Halusin kokeilla IISI-mekon ompelua, onnekseni mekon saaja on keltaisen koon tyttönen :)


IISI-malliston ideana on, että kaavojen etsiskely, piirtely ja saumavarojen sekä nuppineulojen kanssa tuhertaminen jää pois kokonaan. Mekon osat on painettu kuoseineen suoraan ohuelle puuvillakankaalle. Kankaan toisessa reunassa on lisäksi kaksi kaitaletta huivin ompelua varten. 
Mukana on myös olkapäälle ommeltavat nepparit. 


Sitten vain leikataan viivoja pitkin, saumavaratkin ovat valmiina. 
Paketissa on myös hyvä, tarkka ohje joka vaiheeseen.Osat leikattuna ja eikun hommiin. 


Eka vaihe onkin kaikkein aikaavievin: ympyränmuotoisen taskun ompelu. Ohjeet siihen ovat erittäin selkeät, jotta aloittelijakin onnistuu. Tällaisen suit-sait-surauttelijan ympyrän muoto pakottaa istumaan rauhassa alas ja tekemään kerrankin maltilla....


Kun tasku on viimein paikoillaan, alkaa mekko etenemään vauhdilla. Tähänkin on hyvät ohjeet, mutta 
niitä en juurikaan enää vilkuillut. Merkkipisteiden mittaaminen valekantin leveyttä varten hidasti hieman, mutta muuten tässä vaiheessa jo surauteltiin....lopuksi istahdin alas ompelemaan nepparit olkapäille.


Ilahduttavasti  koko - ja pesumerkinnät painettu mekon vuoriin :)


Valmis! Jotenkin semmonen 70-lukulainen fiilis tässä mekossa sekä kankaan, kuosin että mallin puolesta, neppareineen päivineen. Lisäksi punainen henkari on aito 70-lukulainen omaasta lapsuudestani, silloin olisin mahtunut kyseiseen mekkoon, nyt tekee vähän tiukkaa....


Ompeluohjeita lukiessaan oppii aina uutta, varsinkin itsestään. Tiedän olevani malttamaton.
 Arvatkaas vaan luinko ensin koko ohjeen? Loppuun nimittäin oli suunnittelija lisännyt että mikäli haluaa tehdä todella iisin mekon, voi taskun jättää pois ja helmankin ommella vain yhdellä käänteellä! 
Todella hyvä neuvo, jos arveluttaa tuo ympyrätasku ;)
 Suosittelen IISI-mekon ompelua varsinkin jos ompelu ylipäätään tuntuu vaikealta jollekin. 
Tässä oppii paljon uutta hyvien ohjeiden vuoksi eikä tuuperru jo kaavalehden ääreen kun pääsee heti ompelemaan. Kokemus karttuu ja on helpompi sitten tarttua kaavalehtiinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti