25. kesäkuuta 2014

Meghan Peasant Dress

Ystävälle lupauduin ompelemaan tämän mekon, kun hän oli niin kivan näköisen kaavan bongannut Pinterestistä.


Etsystä  ostettu ja tulostettu kaava. Koko PDF-ohje oli parisataa sivua, mutta tulostin vain alun ja tarvittavan koon. Varsinainen kaava sitten leikattiin ja koottiin teipillä. Pitää vaan muistaa tulostaa ilman skaalausta, että koko ei muutu.  Mitat oli tuumina ja jaardeina, että piti vähän muuntolaskuria käyttää, onpahan nyt taas siitäkin asiasta opittu uutta. Ylläri oli että kaavat sisältävät saumavarat, joten niitä ei tarvinnut enää piirtää vaan sai suoraan leikata paperin reunaa myöten. Kokemus tämmöisestä tulostettavasta kaavasta oli sen verran mieluinen, että tulee varmaan enemmänkin tämmöisiä ostettua!


Tosi helppohan tämä oli ommella, ohje oli kuvallinen ja pikkutarkka, mutta jos on ennenkin mekkoja ommellut, niin eipä niitä juuri tarvitse alkuun päästyään. 


Kangas tähän mekkoon löytyi Eurokankaan palalaarista. Arvioisin sen olevan polyamidia. Laskeutuvaa ja helppohoitoista. Todella kiva päällä tämä mekko ja rinnan alla ja kaula-aukon reunassa kulkevan kuminauhan ansioista istuu hyvin päälle. Kaula-aukkoa kiristämällä saa peittävyyttä jos niin haluaa.Joutuu varmaan itselleenkin tämmöisen ompelemaan kunhan nykyiset kangaskasat on ensin surruuteltu :D

4 kommenttia:

 1. Onpa kivoja ja monipuolisia käsitöitä sinulla täällä blogissa, täytyy jäädä ihan seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D ja ihan samat sulle, vilkaisin sun blogia ja sielläpä riittääkin pitkäksi aikaa mukavaa koluttavaa :)

   Poista
 2. Oikein nätti kesämekko! Ja blogin ulkoasu on tosi pirteä ja tekijänsä näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu, niin minustakin ja tuli selkeämmän näköinenkin (siis blogista) :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.