17. elokuuta 2013

Virkattu penaali, meikkipussi ja kännykkäkotelo

Nämä kolme työtä sain väkerrettyä viimein valmiiksi. 

Penaalin inspiroiduin ihan itselleni tekemään kun pyörittelin Marimekossa kauniita kukallisia, mutta mielestäni kalliita penaaleja hyppysissäni. Tuli mieleen että onhan tässä kukkaroitakin virkattu....ei muuta kuin netistä tilaamaan kehyksiä. Niitä ootellessa jo aloittelin käyttämällä entistä marimekkopenaalin kehystä mittatikkuna. Kehyksen leveys 18 cm. 

Tässäpä kaikki vielä kehys irrallaan. Magenta ja vihreä virkattu kuin aiemmatkin kukkaroni; yhtenä kappaleena suuaukosta suuaukkoon ja sivusaumat kiinteillä silmukoilla yhteen. Lila pussukka on tehty kahtena kappaleena kuviosta johtuen.


Omat merkit pistelin käsin kiinni, lilassa pussukassa sisäpuolella. Tämä pussukkaosa on virkattu jo heinäkuussa, junamatkalla toinen puoli. Tähän kokeilin erilaista pintaa. Kehyksen leveys 14 cm.Tässä ohje siihen, erittäin helppoa ja mukavaa, ellei jopa koukuttavaa pintaa virkata! Ohje on Pinterestistä pongattu, mutta olen kadottanut alkuperäiset tiedot. Oli kuitenkin ihan ilmainen joten laitan sen tähän:

(Ohje Pinterestistä)

Tämä vie lankaa aika paljon ja kävi niin että yksi 50 g:n kerä Muskat-puuvillalankaa ei riittänyt kahteen kappaleeseen, joten piti hakea kaupasta toinen kerä. Ylläri oli että eri värjäyserää oleva kerä oli todella erivärinen kuin eka kerä!! Jospa se ei haittaa kun kummallakin puolella on eri sävy, mutta kyllä mua vähän harmittaa...


Magentanpunainen pussukka (kehys lev. 8 cm) on tilaustyö, toivottiin kännykännielevää kokoa.  


Tässä ihan innostuu aina vaan, pari penaalia on jo tilauksessa vai oliko se kolme.....
IHANAA!

Tarvikkeet: 
Lila pussukka: Drops Muskat-puuvillalanka + kehys Sinellistä
Magenta kännykkäpussi: Schachenmayr smc Catania-puuvillalankaa + kehys Sinellistä
Pistaasinvihreä penaali: Schachenmayr smc Catania-puuvillalankaa + kehys Ullakalta
Merkit ja peurankuva omat.

3 kommenttia:

  1. Ihan huippu tuo vihreä penaali :)

    VastaaPoista
  2. Ei ole vuoria näissä ollenkaan. Tuo vihreä on itselläni ollut kynäpenaalina koko syksyn ja hyvin on toiminut. Mittana kavennuksille/levennyksille on ollut kehys, siihen sopivan vain virkkaan, ilman se kummempia väljyyksiä, Hyvin ovat tämmöisenään toimineet, ehkä se on se vuorittomuus kun antaa materiaalille mukautumiskykyä :) Virkkaan siis sen reunan juuri sen kehyksen muotoiseksi.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.