9. heinäkuuta 2012

Mekkohuumaa ja virkkausriippuvuuttaMutkanmerkki-mekko ja Hellehallusinaatio-mekko ;D

Kuinka paljon ihminen tarvitsee mekkoja?? Nämä tein viikko sitten ja molempia on käytetty. Hellemekon malli osoittautui erinomaiseksi. Sen malli on Käsityökerhon lehdestä 5-6/2012, ompelin tosin joustavasta kankaasta toisin kuin lehdessä. Etukappaleen yläreunaan leikkasin vinoon liekuttavaa kaistaletta hieman tuomaan jotain koristetta ettei ihan yöpaidalta näytä. Suunnittelen tekeväni vielä toisen, lyhyemmän mallin. Nämä molemmat ovat polvipituisia.


Se etureuna näyttää tältä:
Ihan pakko oli kokeilla diagonaaliin leikkaamista. Kaava vanha, leikkelin sopiviin kohtiin poikkisaumat. Eurokankaasta laadukkaanoloinen pystyraitainen trikoo, ostin 2 m, jäi vähän yli. Jokainen kappale leikattu yksinkertaisesta kankaasta ja tarkkaavaisuudesta huolimatta mekon takana raidat vyötäröllä positiivi-negatiivisti..höh! Kangas oli helppoa ommella enkä huolitellut reunoja kuin hihansuista ja helmasta.Tälleen siis takana osuu raidat poikkisaumassa amatööriltä:

Päivällä hurruutellaan mekkoja, illalla virkkuukoukku sylkee laukkuja. Pikkulaukku syntyy normimittaisen elokuvan aikana. Ensimmäisten laukkuvirkkailujen jälkeen tuli virkattua ystäville eräskin yksilö. Tämä turkoosi kuitenkin omalle tyttärelle. Lankana Novita Miami 2-kertaisena.


Ja setti ystävälle ruskeana ja khakina, Novita Hanko-lankaa. Ison laukun ohjehan oli siis Novitan kevät 2012- lehdestä. Pienemmän mallin olen siitä ihan itse omin pikku aivoin soveltanut. 


Pikkulaukkuja


Tämän olen virkannut jo toissa kesänä pinkinystävälle ystävälle :D Ohje oli muistaakseni Talo&Koti-lehdessä kesältä 2010. Laukussa on vuori Tilda-kankaasta.

Nyt onkin virkkuukoukut telakalla, että ehtii koruilla ja maalata ja ommella ja remontoida vielä tänä kesänä!

2 kommenttia:

  1. Nää on tosi ihania, sekä mekot että laukut! :) Klikkaanpa itseni heti lukijaksi, tykkään näistä sun tekeleistäsi! :) Saa tulla kurkkaamaan myös minun blogiani osoitteessa http://suppiksen.blogspot.fi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti :) Ensivilkaisun perusteella sun blogisi myös vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta, olet tuottelias tekijä. Mistä olet tilannut näitä ihania nimikointilappuja http://3.bp.blogspot.com/-uO54QhnABKI/UaHOLqLpiCI/AAAAAAAAAaE/_QUs-K6JyQ0/s1600/IMG_0485.JPG

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.