7. huhtikuuta 2017

Nahkaa ja mustavalkoista


Niinhän sen alkoi virkkuukoukku vipattaa ja sukkakutileet lensivät koppaan odottamaan syksyä. Mustavalkoisille lankaostoksille ja kassia virkkaamaan. Etsin Pinterestistä kolmionmallisen palan ohjetta ja löytyikin oikein kiva: https://fi.pinterest.com/pin/219057969356466681/. Kuvallinen kaavio helpotti kovasti ja palat syntyivät nopeasti. Lankana edelleenkin suosimani Schachenmayr ja koukku 2,5 mm.


Tässä paloja yhteenvirkattuna. Reikäriveistä syntyy mytös mukava oma kuvionsa koottuun pintaan.


Tässä 15 mustaa ja 15 valkoista palaa yhteenvirkattuna. Päät yhteen ja pohja kiinni ja syntyy kassi.


Kahvojen virkkuu jäi kesken, kun muistin, että viime kesänä tilasin Slöjd Detaljerilta tätä ihanaa vaalea nahkahihnaa. Mietin kiinnitystä, ja  muistin jossain nähneen käytettävän "sisarniittejä". 


Niitä kävin ostamassa paikallisen sekatavarakaupan rautapuolelta, eikä maksanutkaan kuin pari euroa pussi. Pienen harjoittelusession jälkeen paukautin niitit paikalleen. Aloitusreiät toki tehtiin reikäpihdeillä. Loistavaa!
Tykkään ihan mahdottomasti <3
Tämä nahkakahvojen kiinnitys näillä niiteillä ampuu kaikki laukunvirkkaus- ja ompeluinspiraatiot ihan uusiin sfääreihin...


2 kommenttia:

  1. Vautsi, tosi hieno kassi! Osaisinkin itsekin tehdä tuollaisia, mutta en taida osata :D Vaikka mun käsistä paljon syntyykin, en usko että noin upeaa kassia saisin mitenkään tehtyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jos osaat virkata ketjusilmukkaa ja pylvästä, tämä on ihan helppoa :) Paloja voi virkata missä vain. Kokoaminen on se tuskallisin vaihe kaikkine päättelemisineen, mutta lopputulos palkitsee. Tämä nahkahihna tässä laukussa ilahduttaa itseäni valtavasti, kun sain sen noin siististi kiinni. Täytyy tehdä tuosta kiinnittämisestä joku tutorial jossain vaiheessa.

      Poista